מורן

תשלום פנסיה

שלום רב אני עובדת במקום עבודתי כשנה וחצי. לאחר שנה בתפקיד כאשר המעסיק לא שילם לי פנסיה, החלטתי לפעול בנושא, איימתי על המעסיק בפנייה למשרד התמת, ומיד הוא שלח צ'ק עם הסכום שאמור להיות משולם לקרן הפנסיה שלי (כולל הסכום שאני הייתי אמורה להפריש שירד לי מהמשכורת בבת אחת) לאחר מכן ראיתי בתלוש משכורת שיורד לי כסף כל חודש עבור קרן הפנסיה. (כחצי שנה). השבוע התברר לי כי אף תשלום, לא הצ'ק ולא הכסף שיורד מהמשכורת כביכול, מגיע לקרן הפנסיה. אשמח לעצתכם האם לתבוע או לפנות למשרד התמת? ומה עלי לעשות באופן כללי? (אני מבינה כי בתביעה (בניגוד למשרד התמת) אוכל לקבל גם את כל הפיצויים שמגיעים לי, הריביות וכדומה, אך אני חוששת מכך שהשם שלי יהיה מוכתם כמישהי שהעזה לתבוע את המעסיק שלה, וזה עלול להזיק בקבלה לעבודה אחרת.) תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב. יש לדעת כי ניכוי כספים ממשכורת העובד לצורך הפרשות סוציאליות ללא העברתן לקרן הפנסיה הינו עבירה על הסעיף 25ב'(ב) לחוק הגנת השכר המלווה בסנקציה עונשית כבדה (קנסות למדינה בסכומים שיכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים ואף יותר) (ניתן להתרשם מכך בפרסומים שמפרסם משרד הכלכלה באתר האינטרנט שלו (תחת לשונית 'תעסוקה' - הסדרה ואכיפה). בנוסף עומדת לך הזכות להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לחיוב המעסיק לביצוע ההפרשות לקרן הפנסיה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה