טלי

כספי פיצויים

שלום רב, עבדתי בחברה בין השנים 2010 ו 2012 והתפטרתי מרצוני. כספי הפיצויים הופקדו לקופה נפרדת. לא דרשתי אותם מכיוון שחשבתי שהתפטרות לא מזכה בדמי פיטורין. רק לאחרונה אני רואה שלא כך הוא. האם זכותי לפנות למעסיק זה ולדרוש את כספי הפיצויים - שאין לי מושג לאן הפקיד אותם? תודה רבה!!

עו"ד אבנר בן חיון

טלי שלום. לא כל התפטרות מזכה את העובד בקבלת הכספים שהופקדו בגינו לקופ"ג. ככל שהכספים האלה הופקדו לקרן פנסיה במסגרתה הביטוח הפנסיוני שעלפי צו ההרחבה, אזי את זכאית להם גם אם התפטרת. תבדקי בדוחות השנתיים שקיבלת מקרנות הפנסיה על איזה קרן מדובר. ככל שאת לא מצליחה לאתר, ובטרם תפני למעסיק, את יכולה לאתר את הכספים באמצעות הזנת מס' ת.ז. שלך באתר איתור כספי קופו"ג שמפעיל אגף שוק ההון בכתובת - https://itur.mof.gov.il/. לאחר שתאתרי את הקופה הרלוונטית תפני אליה (ביש גם הפניה לשירות הלקוחות של הקופה) ותבדקי את הפרטים לגבי הכספים. ככל שאכן מדובר בכספים שהופקדו במסגרת ביטוח פנסיוני לפי צו ההרחבה לפנסיה חובה- את זכאית להם. ואת זכאית לדרוש מהקופה שתרום את הכספים על שמך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה