חישוב פיצויים על אי תשלום פנסיה
שלום רב, עבדתי אצל מעסיק במשך תקופה ל שתיים וחצי ואני כבר לא עובד אצלו. במשך כל תקופת עבודתי אצלו, הוא ניכה לי תשלומים לפנסיה (כולל החלק שלי - של העובד), אך בפועל, הוא לא העביר את התשלומים (למרות שהניכוי מופיע בתלוש וגם יש לי הנפקה של דוחות עם כל הפרטים של העברה לפנסיה כולל חלק של העובד, המעסיק, ופיצויים). בזמן עבודתי אצלו הזכרתי לו פעמיים רבות לבצעה את העברות לקרן. וגם כמה פעמיים מלאתי את הטפסים. אך בכל פעם העברת התשלום נדחתה ונשכחה, ולכן גם הקרן נסגרה בגלל אי העברת התשלום (אפילו לא תשלום אחד). עכשיו שאני כבר לא עובד אצלו מעל לחצי שנה, הוא עדיין דוחה את העברות, וכל פעם מוצא סיבות לדחות שוב ושוב. מכיוון שנמאס לי לחכות, החלטתי לבדוק את הזכויות שלי במקרה כזה, וגילתי ושמגיע לי פיצויים על אי העברת התשלום בזמן כולל "הלנת שכר" ואולי יותר מזה... כבר נפגשתי עם ארגון אחד בנושא והם עזרו לי להכין מכתב למעסיק, אך הם לא יכלו לעזור לי באותו הזמן עם חישוב הפיצויים, ואני לא רוצה להעביר למעסיק שלי מכתב לבקשת פיצויים עד שאני יודע בדיוק כמה פיצויים מגיעים לי. עד כה החישובים שלי הם כך: השתמתשי במחשבון "הלנת שכר" שמוצעים באינטרנט כדי לחשב הלנת שכר על החלק של ה"עובד" (בלבד) לפנסיה לכל חודש ועד היום (לדוגמה מאפריל 2013 ועד היום, מרץ 2013 ועד היום, וכו), ואז חשבתי סה"כ למצטבר. השאלה שלי היא כך: האם יש עוד חישובים שאני צריך לקחת בחשבון הן לחלק של העובד והן לחלק של המעביד\פיצויים? תודה!