לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אסי

שלום רב

אמא שלי פוטרה מהעבודה בגיל 59 ואישרו לה נכות 100 אחוז אי כושר עבודה ו49 אחוז כללית רצינו למשוך את כול הפנסייה שלה ולחיות מהכסף של הנכות (כי אבא שלי גם מקבל משכורת ) רצינו למשוך למטרת בית כי קשה לאמא שלי אנחנו גרים בקומה גבוה מדיי ... ואמרו לנו שלא ניתן למשוך הכול נתן למשוך רק בגיל 64 האם זה נכון ? אמרו לנו שאפשר לקבל פנסייה מוקדמת בגיל 60 ... יש משהו לעשות בנידון ??? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

ככל שמדוב על קרן פנסיה, וקיימת זכאות לפנסית נכות (הוגשה בקשה לפנסית נכות?) אזי ניתן לקבל פנסיה חודשית בלבד ולא ניתן למשוך את היתרה הצבורה. ככל שלא הוגשה פנסית נכות אזי גם אז לא ניתן למשוך כספים במשיכה חד פעמית מהקרן אלא בקצבה בלבד (בגיל זקנה) למעט במשיכה שלא כדין שאז מנוכה מס או במשיכה של סכומים המותרים במשיכה (פיצוי פיטורים ואת הכספים ברכיבי התגמולים שהופקדו עד לשנת 2000). בכל מקרה מומלץ מאוד שלא למשוך את הכספים מקרן הפנסיה שכן משיכה שלהם הינה וויתור על זכאות לפנסיה, ללא אפשרות חרטה. מומלץ מאוד לקבל ייעוץ פנסיוני לפני נקיטת כל צעד בענין זה

אסי

לפי מה שהבנתי אמא שלי תוכך למשוך בגיל 62 כי היא ילדת 54... לפי מה שהבנתי מי שמעל 54 אז הוא יוכל למשוך רק בגיל 64...

עו"ד אבנר בן חיון

כאמור, נא פנה אל הקרן הרלוונטית להמשך הבירור

אסי

תודה רבה

אסי

אני מבין מימך שהיא לא יוכלה למשוך בשום מצב... בגיל 64 היא כן תוכל למשוך נכון ? אם היא לא מושכת את הפנסייה עכשיו ...

עו"ד אבנר בן חיון

בגיל 64 - תוכל למשוך פצויים וסכומים שמותרים במשיכה (שהופקדו עד שנת 2000) - כל היתר בקצבה בלבד (יש לבדוק אם מדובר על קרן וותיקה שאז בכלל לא תוכל לקבל קצבה בגין היתר). יש לפנות אל הקרן שבה נמצאים הכספים לקבל הנחיות והבהרות לגבי זכותה למשיכת כספים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה