ה

מכתב שחרור כספים

האם מעסיק מחויב עפ"י חוק לתת מכתב שחרור כספים מקרן פנסיה חובה (כולל כספי פיצויים) לעובד שמתפטר מרצונו. מדובר בקרן פנסיה חובה שמרכיב הפיצוים הינו 6% (האחוז המחויב עפ"י חוק פנסיה חובה). מה עושים במקרה שהמעסיק לא מוכן לתת מכתב שחרור כספים לעובד- האם ניתן לחייב אותו בכך. כמו כן מה דין הכספים במקרה שהמעסיק לא משחרר כספי פנסיה חובה לידי העובד. תודה על תשובתך

עו"ד אבנר בן חיון

צו ההרחבה לפנסיה חובה קובע שחרור של הכספים שהופקדו ברכיב הפיצויים (על רכיבי התגמולים - אין למעסיק כל מעמד או זכות החזרה מכוח סעיף 25 לחוק קופות הגמל- גם לא רכיב תגמולי המעסיק), וזאת למעט במקרה שהתקיימו שני התנאים הבאים יחד: 1. עובד סיים לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצוי פיטורים ו2. העובד ביקש למשוך כספים מהקרן- שאז המעסיק יההיה זכאי להחזרת הכספים. או במצב שנקבע בפסק דין לפי סעיפים 16 /17 לחוק פיצוי פיטורים כי נשללה מהעובד הזכאות לפיצוי פיטורים (נסיבות של מעילה / גניבה וכיו"ב). ככל שהמעסיק אינו נותן מכתב שחרור (אפילו מותנה לךפי האמר לעיל) ניתן להגיש נגדו תביעה לביה"ד לעבודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה