לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי

אי תשלום פנסיה

עבדתי במקום מסוים מינואר 11 עד מרץ 15 . מעסיקי לשעבר לא הפקיד בעבורי לפנסיה לתקופה של ינואר 11 עד מרץ 12(שנה וחודש -למרות שממשכורתי ירד החלק שלי 5% בתקופה זו) 8 חודשים כבר שאינני עובד אצל מעסיק זה והתרעתי בפניו כמה פעמים שישלם את חוב זה . לאחרונה פנה אליי סוכן הביטוח (שכיום כבר הוא לא הסוכן שלי) ואמר שקיבל צ'ק ממעסיקי זה בעבור החודשים הללו שלא הופרשו בעבורי. גם אמר שאיננו יכול להפקיד לפוליסה הקיימת שלי מכל מיני סיבות והוא רוצה לפתוח לי פוליסה חדשה ולהפקיד בה את הסכום שהמעסיק הקודם העביר לו . לי כל הסיפור מרגיש קצת לא כשר , האם באמת אי אפשר להפקיד לפוליסה הקיימת בעבור התקופה הנ"ל. אם באמת איננו יכול להפקיד לפוליסה הקיימת , האם חלופה זאת (פוליסה חדשה) תקנית . האם בצורה זאת זכויותיי לא נפגעות? האם להסכים לפוליסה חדשה ? תודה אבי

עו"ד אבנר בן חיון

יתכן והסוכן צודק, ככל שעברה שנת מס לא ניתן לקבל הפקדות רטרואקטיביות לפוליסה, מה גם שמדובר בפוליסה עם מקדמים מלני שנת 2013 והן סגורות להפקדות רטרואקטיביות (אם כי הייתי בודק אם חברת הביטוח ידעה בזמן אמת, במועד ההצטרפות, על החובה של המעסיק להפקיד שאם כן יתכן ויש כאן חלון שדרכו ניתן לטעון לאפשרות לקבל את הכספים). לגבי האפשרויות הייתי בודק מול סוכן ביטוח/ בעל רשיון אחר על פי הפרטים המדויקים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה