בקרן הפנסיה לא מופיעים ההפרשות שהמעביד הפריש ...
שלום רב , עובדת בגוף מסודר וגדול מזה למעלה מחמש שנים בתלוש השכר מופיעים לי ההפרשות לפנסיה כולל הפרשות שלי קיבלתי מכתב מחברת הביטוח שמזה למעלה מחצי שנה לא מופרשים כספי פנסיה מהמעביד ...ולמעשה הקרן מוקפאת פניותיי לכל הגורמים כולל המעסיק וחברת הביטוח נתקלים במבוי סתום ללא תשובות ... לא יודעים לאן הכסף הלך ...המנכ"ל טוען שאין לי מה לדאוג והכל מופרש כחוק אבל בפועל לא נעשה דבר . החברה לא יודעת למי היא משלמת !! כלומר מי הגורם בחברת הביטוח שעליה לפנות אליו !! מה אני בדיוק אמורה לעשות ? לקחת עורך דין אין לי בעיה אבל אני לא מעוניינת להתפטר אני מעוניינת להמשיך לעבוד
שלום רב, המכתב שקיבלת מקרן הפנסיה הינו על פי חובתה להודיע לך במצב שבו הופסקו התשלומים על ידי המעסיק לקרן. ניכוי חלק העובד כפי שמופיע בתלוש השכר אינו בהכרח מצביע כי תשלומי הפנסיה של העובד ושל המעסיק מועברים לקרן. אם הקרן שלחה מכתב כזה - המשמעות היא שלא משולמים בגינך כספים לקרן הפנסיה וזכויותיך נפגעות. יש לבדוק היטב באם אכן מופרשים על ידי המעסיק כספים וככל שהמנכ"ל אומר שכן דרשי שהחברה (אם היא אכן גוף מסודר) תקבל אישור על ההפקדות מקרן הפנסיה ואת תקבלי אישור מקרן הפנסיה שכל ההפקדות הופקדו כסדרן.
שאלות נפוצות:
תומר סיון