רפאל

חוסר שיתוף פעולה מצד החוסה עם האפוטרופס

אני אפוטרופוס לגוף ולרכוש עבור אבי. הוא סובל מסכיזופרניה. לפני כשנה מונתי ע"י בית המשפט לאחר אירוע לב שהוא עבר. לצערי, בשנה האחרונה אני מנסה לעשות דברים בהסכמה איתו אבל זה לא הולך. אני מנסה להקצות לו סכומי כסף מדודים אבל זה לא הולך כלכך טוב. הוא עזב את הדירה השכורה וגר ברכב. הוא מסכן את חייו ע"י ההזנחה הזו. מה האפשרויות שלי? אני מרגיש שהדבר היחיד שנותר הוא אשפוז בכפיה. חשוב לציין, בגלל בעיות הלב שלו, לא בטוח שאפשר בכפיה יעזור לו. כמו כן הוא אינו מהווה סכנה לאחרים או לעצמו במיידי. האם יש עוד דרכים חוץ מבקשת לאשפוז?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

רפאל שלום לדעתי אם הוא לא מסכן את עצמו או את אחרים יש עילות לחייבו להיבדק בידי פסיכיאטר והוא עונה ההגדרות המפורטות בסעיף 7 לחוק לטיפול בחולי נפש המקנה חובה לבדיקה לא דחופה . אם יסרב ניתן לחייבו וקבל טיפול. אני מציעה לפנות למי שמתמצא בתחום משפט הנפש ומצוי בתחום האפוטרופסות ולהגיש בקשה למתן הוראות לבית המשפט לענייני משפחה הדן בתיק כדי שבית המשפט יתן לך הוראות בהתאם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות