שמי

דמי היתר או העברת בעלות

שלום, אני עומד לפני רכישת מגרש לבנייה עם שותף. מדובר במגרש בשטח כ-500 מ"ר בבעלות של קק"ל. כרגע בנוי בית ישן בערך 120 מ"ר. ידוע לנו שיש לשלם דמי היתר אם בונים מעל 240 מ"ר. (31% מערך התוספת) מצד שני יש את הרפורמה שמאפשרת קבלת בעלות מלאה על הקרקע תמורת כ-3-4% מערך הקרקע. המנהל טרם פנה אל החוכרים של מגרש זה בהודעה שניתן לקבל את הבעלות על הקרקע. קראתי שלגבי אדמות קק"ל יש עיכוב היות ומסודות קק"ל טרם אשרו את הרפורמה. ראיתי החלטת ממ"י מסוף 2012 שקובעת שחוכרי קק"ל יוכלו להינות מזכויות הרפורמה גם מבלי שהבעלות הועברה אליהם במלואה. השאלה שלי היא: אם אנו רוצים לבנות, מה נצטרך לשלם? דמי היתר או דמי העברת בעלות?

עו"ד רון שוורץ

שמי שלום רב אכן יש עיכוב מסויים בהחלטת קק"ל אבל לך זה לא צריך לשנות. אני מבין שיש לך עו"ד שמלווה אותך בקניה וזה למנוע כשלים ותשלומים מיותרים. בכול מקרה אתה תצטרך לשלם ע"פ ההסכם שחתום עליו בעל /החוכר/השוכר של הקרקע. תצטרך לפעול ע"פ ההסכם עליו חתם. תוכל גם לפנות לשמאי מקרקעין שיתן לך חו"ד על גובה התשלום הצפוי. בד"כ יש דמי הסכמה והם לא נמוכים. מה שצריך אם זה באזור המרכז הרבה סבלנות בעבודה מול רשות מקרקעי ישראל. עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל