גלי

אין חיבור חשמל בבתים חדשים בהרחבה

בנינו את ביתנו הפרטי בהרחבה בכפר סירקין. כמונו גם כשלושים ומשפחות נוספות הנמצאות במצב בניה כזה או אחר. בזמן בניה עבדנו עם גנרטורים מכיוון שלא היו תשתיות חשמל מוכנות בהרחבה. לאורך השנתיים האחרונות, חברת החשמל והמועצה האזורית מפילות את האשמה אחת על השניה. לפני כשבועיים סוף סוף חברת החשמל קיבלה את חדרי הטרפו. וכרגע אף אחד בחברת החשמל לא מוכן לתת לנו לוז לחיבור לחשמל. ומדי פעם נאמר לנו כי לחברת חשמל אין זמן לחבר אותנו ביולי אוגוסט ואו שיש להם פרוייקטים אחרים על הראש. למותר לציין כי אנחנו עומדים עם בית מוכן+טופס 4, לא יכולים להיכנס כי אין חשמל ובמקביל משלמים שכ"ד (כסף שנזרק לחינם) ומשכנתא. (יש משפחה אחת שעברה לגור עם גנרטור, וחלק מהמשפחות צריכות לפנות בתים שכורים בחודש הקרוב), האם יש איזושהי דרך לחייב את חברת החשמל לזרז את הטיפול בעינינו? האם יש איזשהו חוק המחייב אותם לפעול או למצוא פתרון חיבור זמני מאחר והם מונופול ואין לנו אפשרות לפנות לחברה אחרת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

גלי שלום, לצערי אין חוק שמחייב את חברת החשמל לזרז חיבור חשמל לבתים. יש צורך לפנות במכתב רשמי מטעם כל המשפחות, תוך איום לפנייה לערכאות משפטיות (צו עשה דחוף לחיבור הבתים לחשמל). בהצלחה, עו"ד שמואל שי פרץ