אינה פלקוביץ

שריפה הנגרמה ממחדל של חברת החשמל

בתאריך 29/8/17 הגיעו עובדי חברת החשמל לחבר חזרה את החשמל בדירתנו ובדירת השכן עקב שריפה בארון החשמל שנגרמה יום קודם לכן(ארון חשמל בקומה מתחת). לאחר התיקון התברר כי העובדים הזרימו זרם גבוה מדי, כך שכל המכשירים שהיו מחוברים לחשמל ניזוקו ונגרמה שריפה באחד החדרים בדירה. הבית היה מלא פיח והשריפה יכלה לסכן את חיינו. לשכן נגרם נזק דומה אך ללא השריפה. חברת החשמל הודיעה כי אנו נקבל פיצוי על שווי המוצרים שניזוקו. האם מגיע לנו פיצוי על השריפה שנגרמה כתוצאה מהרשלנות של חברת החשמל? פספסתי כמה ימי עבודה והמקרה יכל להיגמר באסון אם השריפה הייתה מתפשטת לכל הבית, בנוסף ישנם עדיין חלקיקים של עפר הפזורים בכל הבית. אשמח לקבל תגובה כיצד עלינו לפעול.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

אינה שלום, מהאמור בשאלתך, נראה כי את זכאית לפיצוי כספי בקשר עם מכשירי החשמל שניזוקו. ממליץ לשכור שירותיו של שמאי להערכת כל הנזקים שנגרמו ולהגיש את חוות דעתו לחברת החשמל לצורך פיצוי בגין הנזק. בברכה, עו"ד שי שמואל פרץ