מיכל

חיוב על ידי חברת החשמל

שלום רב בפברואר 2017 עזבתי דירה שכורה. במסגרת סגירת חשבונות הספקים התקשרתי לחברת החשמל והודעתי על עזיבתי. שלחתי כפי שביקשו צילום מונה, שילמתי חובותי, חזרתי וודאתי טלפונית כי לא אחוייב בגין צריכת חשמל באותה דירה. ידוע לי כי הדירה עמדה ריקה עד שנרכשה מהבעלים בערך במאי. מספר חדשים לאחר מכן אני מקבלת חשבון עבור חודשים אפריל מאי. התקשרתי לברר מדוע חוייבתי. ההסבר שקיבלתי היה כדלקמן: שם הצרכן הוחלף רק בחודש ספטמבר ועל כן עלי לשלם את צריכת החשמל עד למועד ההחלפה שהיה ב-3.9.17. לפי הנהוג אצלם, כפי שהסבירו, כל עוד לא הוחלף שם צרכן, הצרכן הקודם חייב בתשלום. ניסיתי להסביר כי לדירה יש בעלים ואני שוכרת בלבד, ועל כך ענו שאינם מתערבים ביחסי משכיר/שוכר. אילו ידעתי מראש שזה המצב הייתי פונה לבעלת הדירה ומבקשת שתרשום עצמה כצרכנית אך כיצד יכולתי לדעת שזו אחריותי? במהלך הבירורים שולם החשבון על ידי רוכשי הדירה. הם שלמו חשבונות עד תאריך 2.9.17 ואלי נשלח חשבון של כשני שקלים עבור היממה שבין 2.9.17-3.9.17. אני יכולה לשאת בתשלום של שני השקלים אבל כל הסיפור נראה לי הזוי והתנהגות החברה נראית לי שרלטנית. אשמח לחוות דעתכם.אוכל לספק חשבונות ומסמכים. תודה מיכל

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מיכל שלום, פנייה לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל תוכל לעזור. בהצלחה, עו"ד פרץ