עינת

אנט' סלולריות

התקדמנו מאז שאלתי הקודמת ולהלן הממצאים המדויקים. האנט' של גולן טלקום, מאושרות ע"י המשרד להגנת הסביבה. כיוון שזה מוקם גם מול ביס יסודי וועד ההורים פועל חזק בעיריה. יצויין כי כל דיירי הבניין לא ידעו על הקמת האנטנות. 1. האם לא צריך אישור של דיירי הבית והשכנים? 2. האם העיריה תלחם באנטנות מאושרות עי משרד להגנת הסביבה? 3.מה הסיכויים להסיר אנטנות מאושרות כאלה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נבו למפל

שלום עינת בהחלט מקומם. אציין כי ככלל, העובדה כי קיים אישור מהמשרד להגנת הסביבה אינו מספיק להקמת אנטנה סלולרית. דהיינו על מציב האנטנה לעמוד בדרישות נוספות מטעם החוק אשר לאור הכתוב איני בטוח שעמד בהן. לשאלתך, במידה ומדובר בבית משותף, ניתן, ככלל, לומר כי שינוי היעוד של הדירה ושימוש בה לצרכים שלא מצויים בתקנון הבניין דרושת את הסכמתם המפורשת של הדיירים. יש לבחון את השאלה האם יש לו רשיון עסק? העובדה כי האנטנה מוצבת בקרבת בית ספר עומדת לזכותכם בדרישתכם להסרת האנטנה. נראה כי קיימות עילות משמעותיות בענינכם המאפשרות לכם להסיר את האנטנה עקב הצבתה הלא חוקית. אציין כי ניתן לפנות למפקחת על המקרקעין או לבית המשפט השלום( תלוי בסכום ובעילות) המלצתי כי תפנו לייעוץ משפטי בעניין זה בכדי לבחון את טענותיכם. בהצלחה