בעלת דירה

האם ועד בית הוא יישות שיכולה לבצע פעולה בבית המשותף?

בעל פנטהאוז הציב אנטנה על גג הדירה שלו (לא מענייני מי ביצע ועבור מי). תקנון הבית המשותף מאפשר מעבר דרך שטחים פרטיים לצורך סילוק מפגע (נועד במקור לטיפול דחוף בנזילות מים וביוב וכיוצ"ב) או שימוש בנכס בניגוד לתקנון. א. האם וועד הבית הוא יישות שיכולה לבצע פעולה כמו התראה, כניסה לנכס וטיפול במפגע (ע"י בעלי מקצוע מוסמכים כמו שרברב או חשמלאי במקרה הזה)? ב. מהי חשיפת וועד הבית ו\או מי שפעיל בנושא לתביעת נזיקין של בעל הנכס או בעל הציוד שהותקן במקום (ערך הציוד ונזק לרשת)? ג. מהי חשיפת וועד הבית ו\או מי שפעיל בנושא לחקירה ואישום בגין פריצה \ הסגת גבול וכו' ? ג. האם יש תקדימים לכך ומה הייתה הפסיקה במישור הפלילי והאזרחי? (מחדד - התקנה בבית משותף, לא הרס במקום אחר כמו בכפר הדרוזי)

item.Author מנהל הפורום עו"ד נבו למפל

שלום רב, ניתן לבחון חוקיותה של אנטנה סלולרית על גג הדירה. בנוגע לכך ביכולתכם לפנות לעירייה ולברר אודות היתרים ואישורים שניתנו לאנטנה.הקמת אנטנה סלולרית מצריכה היתרים ואישורים הנוגעים לרבדים שונים בחוק כגון חוק התכנון והבנייה, חוק המקרקעין, תמ"א 36 וכו'. בנוגע לזכויותיו וחובותיו של ועד הבית בבית המשותף המלצתי הינה כי תפני אל פורום בתים משותפים באתר זה. בהצלחה.