צחי

אנטנה סלולרית בדירה בבית משותף

1. האים דייר יכול להציב אנטנה סלולרית בדירה בבית משותף ללא הסכמת הדיירים? 2. מה הן דרכי הפעולה במצב זה האם אפשר לבטל את ההקמה, מי אחראי לנזק שנגרם לדיירי הבניין בריאותי עדיתי, ירידת ערך דירות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נבו למפל

שלום צחי ככלל, הקמת אנטנה בדירה בבית משותף מחייבת אישורים רבים הן בגדר תכנון ובנייה( האם מדובר בעסק ומהם מאפייניו), רמת קרינה וכו'. ככלל אכן צריך ליידע את הסובבים על הקמת אנטנה סלולרית בין היתר בהתאם לתמ"א 36. לא פירטת האם האנטנה הוקמה או לא אולם בכל מקרה, לעניינך המלצתי הינה כי תפנו במהירות, כדיירי הבניין, לעירייה ודרשו את כל האישורים אשר על פיהן הוקמה האנטנה. לאחר מכן ובהתאם לאישורים שניתנו ביכולתכם לפעול משפטית להסרת/אי הקמת האנטנה או לחילופין לקבלת פיצוי על ירידת ערך הדירות. בהצלחה.