פנינה

תוספת תשלום על שיפוץ בניין משותף

שלום רב, התחלנו שיפוץ הבניין דרך עזרה וביצרון. השיפוץ נעצר היות ועזרה ביצרון טענו כי המרפסות של הבניין במצב חמור יותר ממה שחשבו ויש להוסיף כסף לשיפוץ המרפסות. 1. האם מותר להם לדרוש עוד תשלום באמצע התהליך? 2. חלק מהדיירים טוענים כי התשלום על שיפוץ המרפסות צריך להיות מוטל אך ורק על בעלי המרפסות. האם נכון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום פנינה, לפי מיטב ידיעתי, כאשר חברת "עזרה וביצרון" (להלן לשם הקיצור:- "החברה") מתקשרת עם נציגות בית משותף בניין היא מתבססת על חוות דעת הנדסית שהכין עבורהה ועבור נציגות הבית המשותף מהנדס בניין שהיא מינתה. מהנדס זה גם מפקח מטעמה בהמשך פיקוח צמוד על עבודת הקבלן המשפץ. רק לאחר הסקר ההנדסי המקדים הנ"ל, נחתם הסכם בין נציגות הבית המשותף לחברה. לפיכך, תמוה שרק עתה לאחר תחילת עבודות השיפוץ התגלו פגמים או ליקויים במרפסות. יתר על כן, גם הקבלנים שהגישו לחברה ולנציגות הצעות מחיר לביצוע השיפוץ בדקו ( או היו אמורים לבדוק ) לפני הגשת הצעות המחיר את מצב הבניין לרבות המרפסות. אם אמנם נעשו בדיקות מקדימות של הבניין כפי שתיארתי על סמך ידע וניסיון קודם שחויתי במקרים דומים, האחריות למימון התיקונים "הנוספים" במרפסות הבניין מוטלת על החברה, המהנדס מטעמה והקבלן. ברם, למען הזהירות אני ממליץ לכם להתייעץ לפני נקיטת הליכים משפטיים עם עו"ד שבפניו תציגו את כל המסכת העובדתית הרלבנטית וכן את ההסכמים עליהם חתמתם עם החברה והקבלן. בשאלתך השנייה את שואלת מי מבין בעלי הדירות חייב לשאת בנטל שיפוץ המרפסות בהנחה שתידרש השתתפות נוספת מצידכם בתשלום השיפוצים במרפסות. מצד אחד, המרפסות שייכות לבעלי הדירות שהן חלק מדירותיהם. מצד שני החוק קובע כי הקירות החיצוניים של הבית הם רכוש משותף. לפיכך, כדי להשיב על שאלתך עלי לדעת היכן מצויים הפגמים הטעונים תיקון. אם הפגמים מצויים בתחום הפנימי של המרפסות המצוי בחזקתם הבלעדית של בעלי הדירות כגון במרצפות, האחריות לתיקונם מוטלת על בעלי הדירות שהמרפסות הן חלק מדירותיהם. ברם, אם מדובר בתיקון פגמים בחלקים חיצוניים כגון הטיח החיצוני או המעקות. הרי שחלקים אלו הם חלק מהקירות החיצוניים של הבית והאחריות לתיקונים מוטלת על נציגות הבית המשותף.