אבי

צינור מים שהתפוצץ - חב' הביטוח טוענת שהביטוח מכסה את הנזק למבנה ולא את הרכוש

שלום רב, רכשתי דירה מקבלן ,ולאחר 6 חודשים שאני מתגורר בה הצינור הקטן שממלא את המים של הניאגרה בשירותים התפוצץ וכל הבית התמלא במים. הוזעקנו הבית ה ע"י השכנים וכשנכנסנו גילינו כי הנזק אדיר הן מבחינת מבנה והן מבחינת ריהוט. את הנזק של המבנה כיסתה חברת הביטוח של המשכנתא (לאחר שהגיעו ממכון התקנים לבדוק את רמת הלחות מתחת לריצוף,ואישרה כך את גובה הפיצוי\תיקון).אך את הנזק לרכוש היא לא כסתה כי היא טוענת שהביטוח מכסה רק את הנזק למבנה. ובכך הפנתה אותי לקבלן בטענה כי זה בית חדש והוא הכתובת לתביעה. הזמנתי שמאי פרטי שהעריך את גובה הנזק לרכוש .ואת הדוח שלחתי לקבלן - תשובתו הייתה :"תתבע את הביטוח שלך".(כשעשיתי ביטוח לא ידעתי שהוא לא כולל רכוש אלא רק מבנה ולכן לא היה לי ביטוח לרכוש).את מי אליי לתבוע פה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, הכלל המנחה בדיני נזיקין הוא כי המזיק חייב לפצות את הניזוק בגין נזקים שהוא (המזיק) אחראי להם. אתה זכאי לתבוע את הקבלן ויתכן כיאתה זכאי גם לתבוע את חברת הביטוח. עליך להיזר בעו"ד המתמחה בתביעות נזקי רכוש ודיני ביטוח. עוה"ד יעיין בפוליסת הביטוח שלך ויבדוק אם אכן הפוליסה מגבילה את אחריות החברה רק לנזקים למבנה. יתר על כן, רהיטי צמודי מבנה כגון ארונות במטבח או בחדרי השירותים המחוברים לקירות המבנה נחשבים לצורך זה כחלק מהמבנה. אם תוכיח כי "פיצוץ" הצינור היה עקב פגם בו, הקבלן יהיה חייב לפצותך על נזקיך. בכל מקרה, גם אם יתברר כי חברת הביטוח אחראית גם לנזקים לרכוש, לא תוכל לקבל משני הגורמים פיצוי גבוה יותר מהנזק הכולל שנגרם לכם.