בני

ניצול ושימוש ברכוש המשותף

האם ועד הבית רשאי להקצות שטח קטן בתוך חלל גדול ברכוש המשותף להקמת בית מלאכה זעיר לצורך טיפול באחזקת הבניין שינוהל בידי דייר מתנדב ללא תמורה (מסגרות, נגרות, וכ"ו)

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום בני, ועד הבית הוא נציג של האסיפה הכללית של הבית והוא מחויב לדאוג לניהולו התקין של הבית המשותף עפ"י הוראות החוק והחלטות האסיפה הכללית. האסיפה הכללית מוסמכת לקבוע ברוב דיעות כיצד ינוהל הרכוש המשותף אולם היא איננה מוסמכת לגרוע או לשנות זכויות ממשיות של דיירי הבית בלי לקבל תחילה את הסכמתם מראש. הקצאת חלק של הרכוש המשותף ומתן זכות שימוש בלעדית בו לאחד הדיירים עלולה להתפרש כגריעת אותו שטח מהרכוש המשותף. לפיכך, להחלטה כזו תידרש הסכמה של כל בעלי הדירות. בכל מקרה, רצוי להחתים את "הזכיין" על התחייבות להפסיק את השימוש הבלעדי באותו חלק של הרכוש המשותף בתוך זמן סביר כאשר תבוא לכך דרישה של חלק מדיירי הבית או של האסיפה הכללית. כמו כן אסור שההרשאה לשימוש הבלעדי תישא אופי של קבע ויש להימנע מבנייה חדשה בעלת אופי של קבע במרחב הרכוש המשותף.