לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אפרת

גביית תשלום ועד בית

שלום, אני גרה בבית משותף ובו 16 דיירים. בבניין אין הוצ' שוטפות, למעט שטיפת מדרגות פעם בשבוע. ועד הבית דורש תשלום חודשי כפול ממה שמוציא בחודש ומסרב להראות לי את הספרים בתואנה כי הנני שוכרת הדירה ולא בעלת הדירה, למרות שאני היא זו שמשלמת את דמי ועד הבית. אני מבקשת לדעת האם חוקי מבחינתי לעכב תשלומים לועד הבית כל עוד לא הראה לי את ה"ספרים". הגברת שמייצגת את ועד הבית משליטה עלי טירור בעניין, ובכל פעם שאני מבקשת לראות ולהבין על מה ההוצאות, היא מסרבת, אך עדיין דורשת לקבל תשלום עבור הנ"ל. אני מבקשת את עזרתכם בכדי שאוכל להבין מה עלי לעשות / למי עלי לפנות, אני כבר מיואשת :( תודה, אפרת כהן

עו"ד דניאל רותם

שלום אפרת, ראשית, אינך רשאית להפסיק לשלם את התשלומים לוועד הבית גם אם הם מסרבים לאפשר לך לעיין בספרי החשבונות. את זכאית לעיין בספרי החשבונות של הוועד בכל זמן סביר. סעיף 16 של התקנון המצוי קובע:- "16. (א) הגזבר יקבל חשבון לכל הוצאה, ימסור קבלה לכל הכנסה וינהל פנקס הכנסות והוצאות; הגזבר יביא לאישור האספה הכללית הרגילה את הפנקס וכן יביא עמו את החשבונות והקבלות שקיבל, העתקי הקבלות שמסר והמסמכים הנוגעים להם. (ב) הגזבר יערוך דין וחשבון כספי אחת לששה חדשים; הדין וחשבון יכלול גם את פירוט ההשקעות של ההכנסות שהצטברו. (ג) בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי. (ד) הגזבר יפקיד את ההכנסות בחשבון בנק על שם הבית המשותף. (ה) שנת הכספים של הבית המשותף תתחיל ביום 1 בינואר, ותסתיים ביום 31 בדצמבר של אותה שנה; שנת הכספים הראשונה תתחיל ביום רישומו של הבית בפנקס הבתים המשותפים ותסתיים ביום 31 בדצמבר הראשון שלאחר יום הרישום." אם הגזבר או וועד הבית יסרבו להציג בפניך את ספרי החשבונות וכן את התיעוד הנלווה את זכאית לעתור למפקח\ת על רישום המקרקעין בתביעה לחייבם בצו שיפוטי לאפשר לך לעיין בחשבונות. כו כן תוכלי לדרוש לחייבם בהוצאות המשפט.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים