יובל

תשלום מיסי ועד הבית

אני גר בבנין משותף שבו רוב הדיירים הוסיפו מרפסות מקורות ואילו אני בחרתי שלא לבנות. המרפסות הוסיפו כ 50 מ"ר לשטח הדירות. במשך למעלה משנה המשכתי לשלם את מיסי הוועד כרגיל כמו כולם ואז גיליתי שלפי החוק התשלום הוא לפי היחס בגודל הדירה, וכעת הדירה שלי קטנה ביחס לשאר הדירות בבנין ולכן פניתי וביקשתי להחזיר לי את ההפרשים ששילמתי במשך כל התקופה ואשר מסתכמים בכמה אלפי שקלים. הועד מסרב להחזיר לי את ההפרש, האם יש לי עילה לתביעה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום יובל, אתה צודק ביחס לקביעת החוק. ברם, החוק גם קובע כי חלוקת התשלומים תהיה עפ"י הקבוע בתקנון הבית המשותף. אם בתקנון אין הוראה הסותרת את הקביעה כי כל בעל דירה ישתתף בהוצאות עפ"י היחס שבין שטח רצפת דירתו לשטח כלל הרצפות, אז הצדק איתך. אגב, האם תיקנתםאת צו רישום הבית המשותף כך שהוא ישקף את המצב הנוכחי? אם לא עשיתם זאת, הרי שלכאורה שטחי הדירות לא השתנו ברישומים בטאבו. אם תגיע למסקנה כי אתה צודק והתקנון לא סותר את מסקנתך הראשונית אתה רשאי להגיש תביעה בפני המפקח על רישום המקרקעין להחזרת תשלומי היתר ששילמת לועד הבית עקב טעות.