איציק

קבלת דוחות ועד הבית

שלום רב, רציתי לדעת האם אני בתור שוכר יכול לדרוש לראות את הדוחות השנתיים של ועד הבית? המצב בבניין שלי הוא כזה שבו רב דירות הבנין, 11 מתוך 13, שייכות לאותו אדם, אשר משכיר את כולן והוא גם זה שמנהל את ועד הבית וגובה את התשלומים. לדעת הדיירים הסכום גבוה אבל הוא לא לא מוכן להמציא דוחות כיוןן שלטענתו הוא מחוייב כלפי בעלי הדירות ולא כלפינו השוכרים. אשמח לדעת האם טענתו נכונה והאם יש הצדקה חוקית לדרישתנו לראות את דוחות הועד? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום איציק, לעניות דעתי, אתה זכאי לדרוש ולקבל דו"ח כספי שכן אתה מחויב לשלם חלק יחסי מההוצאות שהוציא "ועד הבית" עבור החזקתו התקינה של הרכוש המשותף. ברם, אתה יכול גם לדרוש מבעל הדירה שאותה אתה שוכר להשיג את הדו"ח מועד הבית ולהציג אותו בפניך. אני מאמין כי אם תגיש למפקח על רישום המקרקעין תביעה לחייב את "ועד הבית" להציג בפניך דו"ח כספי על ההוצאות שהוציא הועד בשנה החולפת ואשר בגינן הוא דורש ממך "מיסי ועד" תזכה לסעד המבוקש. בהצלחה, חג שמח ושנה טובה.