רועי

פגיעה ברכוש המשותף והתעלמות רשות העירונית

שכן שבנה ברכוש המשותף ללא היתר וברשות העירונית מסרבית לטפל בתלונה מה יש לעושת מלבד לפנות למממונה על הבתים המשותפים כמו כן יש לשכן הנל המון פסולת בחצר האחורית שמסרב לפנות וגם אז העירייה מסרבת לפעול בהתאם לחוק ניקוי חצרות וןבתים משותפים האם יש מה לפעול בנושא לדעתך?? חושב לי לציין שהפקח העירוני הגיע וראה את החצר מייד רשם דוח פיקוח ורק אחרי שהוברר לו שכל הזבל שייך לשכן אחד איננו רוצה להמשיך בהליך הפיקוח

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רועי, לא פירטת מהם נימוקי העירייה לסירובה לנקוט בהליכים פליליים נגד השכן הן בגין הבנייה ללא היתר ברכוש המשותף והן בגין מצבור האשפה בחצר. אני מציע כי תכתוב מכתב שתישלח בדואר רשום או במסירה אישית ליועץ המשפטי של העירייה וכן למהנדס העיר (הממונה מכח תפקידו על מחלקת הפיקוח על הבנייה). במכתב הצג את העובדות. רצוי לצרף גם צילומים הן של המבנה הבלתי חוקי והן של מצבור האשפה ודרוש מהם למלא את תפקידם בנושא אכיפת חוקי התכנון והבנייה. יתכן כי העירייה אינה נוקטת בהליכים משום שעבירת הבנייה התיישנה? אני ממליץ לך גם להגיש תביעה נגד השכן בבית משפט השלום או בפני המפקח על רישום המקרקעין ולעתור למתן צו שיורה לשכן להרוס את הבנייה הבלתי חוקית ולסלק את ידו מהרכוש המשותף. זכור כי גם בתביעה מסוג זה השיהוי פועל לרעתך. לפיכך, רצוי להגיש את התביעה בהקדם האפשרי. בתביעה זו רצוי גם לעתור למנות אותך או את עוה"ד שלך לכונס נכסים שיוסמך ע"י בית המשפט לבצע את ההריסה. כמו כן רצוי לצרף לתביעה במידת האפשר כתובעים גם את יתר בעלי הדירות בבית המשותף או לפחות את מרביתם. בתביעה הנ"ל תוכל גם לעתור לצו המחייב את השכן לפנות את הגרוטאות והאשפה מהחצר.

רועי

לכבוד עו"ד דניאל רותם שלום וברכה ראשית אודה לך על תגובתך המהירה לגופם של דברים הערייה איננה נותנת לי סיבה כל שהיא לאי הגשת תלונה על הנ"ל פשוט מיתעלמת פניתי ליועץ המשפטי של העירייה בתובלנה כנגד מחלקת הפיקוח והן למהנדס העיר והם פשוט מיתעלמים בדבר שהוא כמו שאמרת מתוקף תפקידם האם יש אמצעים כל שהם שאני יכול כביכול להכריח אוןץם לעשות את תפקידם ... ולגבי התישנות של עברית בניה אז אמנם בחלק מן המבנה אולי ישנה התישנות שעבר למעלה מ5 שנים אך לפי מה שהבנתי אין התישנות על שימוש במבנה !!! אבל על רוב המבנה ברור לי שאין התישנות !!! תודה רועי

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רועי, כדי לטפל באופן מיטבי וכולל במטרד ובבנייה בניגוד לדין עליך להיעזר בעו"ד מיומן ומנוסה שיבדוק את כל הנסיבות ויפעל בשימך. במשרד הפנים פועלת יחידה ארצית לפיקוח על הבנייה ותפקידה הוא לאכוף את הוראות חוק התכנון והבנייה. ליחידה זו יש משרדים בכל אחד מהמחוזות בארץ. הואיל ולא ציינת בפנייתך באיזו עירייה מדובר, איני מפרט כאן את כתובת המשרד האיזורי הרלבנטי. אבל, תוכל לאתר את הכתובת בקלות באינטרנט בעזרת מנוע החיפוש של גוגל. מפקחי היחידה פועלים מכח הסמכה של שר הפנים ויו"ר הוועדה המחוזית במחוז פעולתם. בנוסף פתוחות בפניך גם דרכי פעולה נוספות כגון הגשת תביעה נגד השכן או גם אולי עתירה מינהלית נגד העירייה. אתר זה מיועד לתת לפונים הכוונה ראשונית ואינו יכול לשמש כתחליף לייעוץ משפטי מקצועי אשר צריך להתבסס על כל העובדות הרלבנטיות. לא נותר לי אלא לאחל לך הצלחה.