לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נלי

תיקון צנרת בנין מצריכה שבירת ריצוף בבית שלי

שלום רב, אנו קומה ראשונה. צינור מי קולחין הבנין עובר גם אצלנו בדירה. מכיוון שבדירת קומת הקרקע החלו לטפטף מים מצינור זה במרפסת (אצלנו עובר בדירה), טוענים מהוועד ומהאינסטלטור שלו (שלא ברור עד כמה מקצועי) שצריכים לשבור את הריצוף אצלנו ולהחליף את חיבור הצינור. מדובר בבניין ישן ולא בטוח לדעתי שהבעיה דווקא אצלנו מכיוון שמים ירדו למטה גם כשאצלנו היה הכל סגור. מה לעשות? האם מחובתי להסכים לתיקון כזה בדירתנו? האם מחובתו של הוועד לקבל איש מקצוע שאני בוחרת? האם עליהם לנסות ולתקן דרך התקרה מלמטה מבלי להכנס לדירה? לדעתי יעשו יותר נזק מתועלת אם יכנסו אלינו. תודה מראש!

עו"ד דניאל רותם

שלום נלי, נבצר ממני לחוות דעה בלי להכיר את ביתכם ואת הצנרת. בכל מקרה, אני רק משפטן ואיני מומחה בתיקוני אינסטלציה. עליכם לקבל חוות דעת מוסמכת של אינסטלטור מיומן או של מהנדס בניין הבקיא בתחום ולפעול עפ"י הנחיותיו. אם לא ניתן לתקן את הנזילה בלי לתקן או להחליף את הצינור העובר בדירתכם, עליכם לאפשר את ביצוע התיקון בתנאי שוועד הבית יתחייב להחזיר מצב דירתכם לקדמותו. אם חייבים לשבור או להרים את הריצוף בדירתכם, אתם זכאים לדרוש החלפה של הריצוף בכל החדר מכיוון שגוון המרצפות החדשות יהיה שונה מגוון המרצפות הישנות הקיימות.

נלי

תודה רבה על תשובתך! מה לעשות במידה וועד הבית (חברת ניהול) אינה מוכנה להתחייב שתחזיר את המצב לקדמותו בדירתנו בעת תיקון אותה נזילה בקומת הקרקע? בנוסף אינם מוכנים לשלם עבור חוות דעת נוספת מלבד 150שח, סכום שאף איש מקצוע טוב אינו מוכן בשבילו להגיע? (לטענת הוועד מספיקה חוות הדעת של האינסטלטור שלהם שהגיע, ראה, עבד בקומה תחתינו והחליף שם צינור ולדעתי עשה יותר נזק מתועלת וגרם לכך שהנזילה תחמיר ושיאלצו לתקן גם אצלנו..הוועד מגן עליו בטענה שמדובר בבניין ישן ובלאי). אציין שאיני בעלת אמצעים ואיני יכולה לשלם בעצמי וגם איני חושבת שמן הראוי לעשות זאת ובנוסף חברת הניהול מנסה להתנכל לי לכן מאוד חשוב לי משפטית כיצד לנהוג. שוב תודה רבה!!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים