ענת אלבו

קשירת כסא גלגלים מקופל בכניסת בניין משותף.

שלום רב, לאחרונה שכרנו דירה לאימי בבניין משותף עם מעלית, אימי נכה מוכרת לביטוח לאומי המסוגלת לעמוד וללכת כמה צעדים בלבד בעזרת מטפלת והליכון, בבניין מעלית די קטנה, בפינת הכניסה ישנו מוט ברזל , אימי והמטפלת קשרו את כסא הגלגלים מקופל בפינה לא מפריע לאף אחד. וועד הבית החליט שלא מסכימים להליך מסוג זה. שאלתי מה החוק לגבי עיניין זה? לפי מיטב הבנתי יש חוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. לתשובתכם אודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, נבצר מהבנתי מדוע צריך להשאיר את כיסא הגלגלים בכניסה לבניין במקום לקחת אותו במעלית לדירת מגוריה של אימך הנכה. האם אימך לא זקוקה לכיסא בעת שהיא שוהה בדירתה? אכן יש חוק שיוויון זכויות לאנשים מוגבלות אולם הוא לא רלבנטי לשאלה שאת מעלה. ועד הבית מופקד על הרכוש המשותף והוא זכאי לאסור על השארת כסא הגלגלים בכניסה לבית כשם שהוא רשאי לאסור השארת אופניים או עגלות ילדים בכניסה לבית.