ייעוץ בנוגע להמשך טיפול בגג
מזה שלוש שנים אני סובל מרטיבות. הוזמן איש מקצוע על ידי הוועד לפני שלוש שנים. הטיפול שהוא עשה לגג לא הועיל. דיווחתי עוד באותו חורף לוועד, מאז הוועד מסנן אותי ומתנער מאחריות. לפני כמה חודשים שלחתי מכתב רשום אשר לא נענה, לפני כחודש כינסתי אסיפת דיירם אשר לא הועילה. מה עלי עכשיו לעשות בשביל לפנות למפקח על הבתים המשותפים?
שלום יוסקה, כדי להגיש את התביעה למפקח (ת) על רישום המקרקעין עליך לרכז את כל האריות שברשותך ולוודא כי ברשותך חוות דעת של מומחה בעל ידע וניסיון שיוכל לשכנע את המפקח כי מקור הרטיבות בדירתך נובע מהגג המשותף. עליך לבקש סעד של צו עשה שיורה לוועד הבית לאטום לאלתר את הגג. לחלופין תוכל לבקש מהמפקח למנות אדם או חברה שתאטום את הגג על חשבון הוועד. רצוי שתפרט בתביעתך את כל פניותיך לוועד וכן תגיש למפקח העתקים של כל המכתבים והמסמכים הרלוונטיים כדי לתמוך בבקשתך לחייב את הוועד בהוצאות המשפט וכן בבקשה לחייב אותם בפיצויים בגין הסבל שנגרם לך ולמשפחתך במשך כל השנים עקב מחדליהם וגם/או סירובם לאטום את הגג למרות פניותיך אליהם. הגשת התביעה כרוכה כמובן בתשלום אגרה. בסיום המשפט המפקח יחייב את הוועד להחזיר לך כל הוצאות המשפט לרבות האגרה אם תבקש זאת בכתב התביעה.
מבחינה משפטית אילו בעלי מקצוע אני יכול לקחת? איזה תעודה צריכה להיות להם? מהנדס ביניין דורש הון. 1500 שקל למפגש אחד ולמפגש שני המחיר לא ידוע לפני שהוא מגיע. המון תודה!
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור