נדב

נשיאה בעלות פתיחת סתימה במחליף חום בדוד

בביתי מערכת סולארית מאולצת לחימום המים. סתימה התגלתה במחליף חום בדוד שלי במכלול הצנרת המקשרת בין הדוד לצנרת הורטיקלית. העניין הוא שהלכלוך שהתצטבר הינו לכלוך של כל המערכת (חול ואבנית) ונתקע דווקא אצלי (מדובר בקומה שניה והלכלוך מטבעו נתקע למטה). מי אמור לשאת בעלות התיקון מאחר ובכל זאת מדובר בנזק של כלל המערכת ובאותה מידה יכול היה להתקע בכל דירה אחרת.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, אני מניח כי הדוד הוא בחזקתך ואיננו חלק מהמערכת הכללית. כדי להכריע בסוגיה נכבדה זו צריך לקבל חוות דעת של מומחה טכני שיקבע מה מקור התקלה וכיצד ניתן למנוע אותה. נראה לי שתקלה מסוג זה דינה כבלאי שקורה במהלך הזמן בכל חפץ. אני מסכים כי סתימה דומה יכולה לקרות גם אצל שכן אחר. כיצד ניתן להסיק מכך כי האחריות לתיקון התקלה מוטלת על ועד הבית. אני מאמין כי מקור המים המגיעים לדירתך הוא בבאר של הרשות המקומית או בכינרת והמוביל הארצי. האם בשל כך תתבע את הרשות המקומית או המדינה לשאת בהוצאות החלפת מחליף החום בדוד שלך? מן המפורסמות הוא כי המים המסופקים לנו מכילים אבנית וגרגרי חול. אם אתה מבקש למנוע חזרה של תקלה דומה אני ממליץ לך להתקין מסנן במקום החיבור של הצנרת שלך עם המערכת הכללית. המסנן ימנע כניסת לכלוך למערכת המים החמים בדירתך. ישנם גם מסננים המסננים גם את האבנית.