אורי רמון

חלוקת זכויות בנייה בין הדיירים בבית משותף

מהם המדדים המקובלים לחלוקת זכויות בנייה בין דיירים בבית משותף? שטח הדירה? שטח הדירה + הצמדות מהרכוש המשותף? חלוקה שווה בין הדירות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, זכויות בנייה כתוספת לבית משותף הן רכוש משותף של כלל דיירי הבניין. חלוקתן בין בעלי הדירות צריכה להיעשות עפ"י הוראות התקנון המסדיר את היחסים והזכויות בין בעלי הדירות. לעניות דעתי, בהיעדר הוראה סותרת בתקנון, חלקו של כל בעל דירה בזכויות הבנייה הוא כשיעור חלקו ברכוש המשותף.

מוטי

יש לי בעיה דומה מחד גיסא הוועדה חילקה לפי מס הדירות שווה מיכיוון שניבנו במקור שוות בגודל ולא יחסה חשיבות לרישום בפינקס הבתים המשותפים ולפי מידע זה רכשתי את הבית מאידך גיסא דייר חדש טוען שהוועדה טועה והגיש היתנגדות והוועדה קיבלה עמדתו עפי חווד היועצת המישפטית שצריך לחלק לפי החלק ברכוש המשותף ולא משנה הבניה המקורית מדובר בבית טורי צמוד קרקע חד קומתי 4 יחידות בגודל שווה שניבנה 1960 ולא נירשם כבית משותף וזכויות החכירה של כול דייר הם שוות ב1977 נירשם הבית כבית משותף ועד אותה עת הספיקו חלק מהדיירים ליבנות חלק בהיתר וחלק ללא היתר ולפי השטחים נירשמו החלקים ברכוש לא שווים האים צודקת הוועדה והשכן בטענותיהם הבית לפי תקנון מצוי ואין הצמדות