יובל

בניית מרפסות בבנין משותף

שלום רב לפני כחמש שנים דיירי בנין משותף החליטו ובנו בהיתר תוספת מרפסות, בבעלותי דירה בבנין הנ"ל ובשעתו לא הצטרפתי ליוזמה ולא בניתי מרפסת. המרפסות נבנו, בדירה שבבעלותי בנה הקבלן מסגרת חזית ללא רצפה (ע"מ לשמור על חזית אחידה), אלא שהמסגרת שהוא בנה מול חזית הדירה שלי מאוד מכוערת, תוך שהוא משאיר את הבטון חשוף עם ברזלים שמאוד מכערים את המראה, וברור שהוא עשה זאת כך בכוונה. כעת אני מבקש לשאול שתי שאלות: 1. האם אני רשאי לתבוע מהקבלן ומנציגות הבית (שניהלה את המו"מ בשם הדיירים) שיתקןאת מראה החזית של המסגרת שנבנתה על חשבונו באופן שלא תכער לי את המראה. 2. כעת אם אני רוצה להשלים את המרפסת באופן עצמאי, הקבלן טוען שיש לו זכויות וללא הסכמתו ו/או תשלום אינני יכול להשלים את המרפסת, האם יתכן שמישהו יבוא ללא הסכמתי ויבנה בצמוד לנכס שלי ויטען שיש לו זכויות על הבניה שנעשתה ללא הסכמה שלי, מאידך ברור לי שהאיש בכל זאת השקיע מכספו ולכן לכל היותר מגיע לו העלות הישירה של בנית המסגרת, אלא שהוא דורש סכומי כסף מופרכים (כחמישים אלף ש"ח) אודה מאוד לתשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום יובל, התוספות שבנו בעלי הדירות בביתך נעשתה ככל הנראה עפ"י החלטת האסיפה הכללית של הבית. כדי להשיב תשובה מוסמכת לשאלותיך צריך לעיין בהסכם שנכרת בין ועד הבית או נציגות הדיירים שמונתה לצורך הבנייה לבין הקבלן שבנה את התוספות וכן בהחלטות האסיפה הכללית של בעלי הדירות בבית. ניתן בהחלט להעריך את עלות בניית השלד ע"י מהנדס בניין מוסמך. מאחר ולא עיינתי בהסכם הנ"ל, לא אוכל לייעץ לך מי הזכאי לדרוש ממך את עלות בניית השלד. יתכן בהחלט כי נציגות הבית שילמה לקבלן את עלות הבנייה של השלד ולכן היא זו הזכאית לשיפוי בגין עלות הבנייה ולא הקבלן. אני ממליץ כי תפנה לעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין ותציג בפניו את כל המסמכים הנ"ל כדי לקבל ייעוץ מקיף ומוסמך.