נתי

שכן מקומת קרקע בונה פרגולה

שכן מקומת קרקע בונה פרגולה,אני דייר מעליו מהו הגבוהה שהחוק קובע. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום נתי, כל דירה בבית משותף מתוחמת ע"י קירות רצפה ותקרה. הדירה של השכן שגר מתחת לדירתך מתוחמת, כאמור, ע"י תקרת דירתו. אסור שהפרגולה או כל מבנה אחר שברצונו לבנות תחרוג מתחום דירתו. אגב, בניית פרגולה חייבת עפ"י הדין בהיתר של הוועדה המקומית לתכנוןולבנייה שכן היא מבנה בעל אופי של קבע. אם הפרגולה שיבנה או בנה שכנך חורגת מתחום דירתו ומסיגה את גבולך ( אם היא גבוהה מרצפת דירתך) אתה רשאי לאכוף עליו להנמיך אותה לתחום דירתו ע"י תביעה שתגיש למפקח על רישום המקרקעין ולחילופין ע"י הגשת תלונה למחלקת הפיקוח על הבנייה של הרשות המקומית בה אתה גר.

זמי

פרגולה או מצללה בעברית, מחייבת היתר בנייה על פי תקנות חוק התכנון לבנייה מצומצמת. בתקנות אלו יש הגבלות גובה אולם ועדות מקומיות נוטות שלא לפעול לפיהן, מציע לך לבדוק בועדה הקמומית אם בכלל ניתן היתר בנייה. רק זכור שאם לא ניתן היתר - אתה מסבך אותו במשפט ואז יש לך סכסוך לא נעים. מציע לבדוק איתו לפני כן שיבין מה הולך לקרות.