מ.ש

הגשת תביעה בשם וועד הבית

אני דיירת בבית משותף , סה"כ 9 דיירים, שכן בנה תוספת בניה באישור הדיירים בתוספת הבניה הוא הוסיף גשר כניסה עם חניה, כאשר סיים הבניה רצה שנחתום לו על מסמכי הטאבו, בו הוסיף גם את גשר הכניסה והחניה אשר הם לא חלק מהתוספת, הדיירים לא הסכימו לחתום לו בהצדקה על גשר הכניסה והחניה שהם בעצם בנויים על שטח משותף ולא חלק מהתוספת המאושרת, הגשנו תביעה אצל המפקחת על הבתים המשותפים מטעם וועד הבית , זכינו בתביעה , השאלה היא האם היה מותר לנו מבחינה חוקית להשתמש בכספי הוועד להגשת התביעה, או שהיינו אמורים לאסוף כסף באופן פרטי מכל דייר? אציין כי הדייר הנ"ל בעקבות מקרה זה לא משלם מיסי וועד מזה שנתיים בטענה שקודם כל יוחזרו כספי התביעה לקופת הוועד האם או צודק? אודה על תשובתך, בברכה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, אתם רשאים להגיש למפקחת תביעה לחייב את השכן המסרב לשלם את "מיסי הוועד" לשלם את הכספים לאלתר בתוספת הפרשי הצמדה וריבית משפטית ובצירוף הוצאות המשפט.