נתי

חלקי בתוספת בנייה וכמה עליי לשלם

שכן מקומת קרקע בנה תוספת של 5.5 מטר סה״כ בעקבות התוספת המרפסת שלי גודלת ב5.5מטר, שאלתי מה חלקי בבנייה וכמה אני צריך לשלם על חלקי .תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום נתי, בשאלתך חסרים פרטים, אולם אשיב לך בהתבסס על הנחות שלי מניסיון קודם במקרים דומים. אני מניח כי שכנך בנה בהסכמתך תוספת בנייה לדירתו ועתה אתה רוצה לבנות על תוספת זו מרפסת או הרחבה. לפיכך, עליך לשפות את שכנך בגין השימוש בתקרת תוספת הבנייה שהוא שילם עבורה. אם לא הסכמתם מראש על שיעור השתתפותך בעלות הבנייה בעת שחתמת על הסכמתך לבנייה, אני ממליץ כי תתייעץ עם מהנדס בניין שאתה סומך על חוות דעתו. מהנדס הבניין יוכל להעריך את עלות הבנייה ואת חלקך בעלות התוספת. אם לא תגיע להסכמה, עם שכנך, ימנה ביהמ"ש מהנדס בניין שייתן לכם חוות דעת כאמור לעיל.