רחל

שטחי החניות בחצר הבית המשותף שאינם צמודים לדירות שייכים לדיירי הבית

יש לי שאלה לגבי חניות בחצר בית משותף שאינן רשומות בטאבו על שם הדיירים. שכנה מבית סמוך החנה את רכבה באחת החניות של הבניין שלנו וכאשר התבקשה להוציא את הרכב סירבה ועזבה את המקום בלי לפנות את הרכב. אחת הדיירות שהתעמתה עם הפולשת, פנתה למשטרה ושם נמסר לה שאם החניות אינן רשומות בטאבו, הרי שזה נחשב שטח ציבורי והם לא יכולים לפנותה. מה שאומר שכל אחד שאין שום שיוך לבית יכול לבוא ולחנות אצלנו. הייתכן? מבקשת עצתך כיצד לפעול.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רחל, כל שטח חצר הבית המשותף הוא רכוש פרטי של בעלי הדירות בבית המשותף שלכם פרט לאותם שטחים שהוצמדו לדירות מסוימות. שטחי החניות בחצר הבית המשותף שלא נרשמו בטאבו כצמודים לדירות מסוימות הם רכוש משותף של כל דיירי הבית. דיירי הבית המשותף יכולים לעשות בהם כרצונם עפ"י החלטת רוב בעלי הדירות. על כל פנים, החניות בחצר הבית אינן רכוש ציבורי ואין לאיש זולת דיירי הבית זכות לחנות בהם. את זכאית להעמיד את השוטר על טעותו ולדרוש ממנו להתייעץ עם היועץ המשפטי של המשטרה. אם הפלישה לחצרכם היא תופעה שכיחה, מומלץ לכם להתקין מחסום חשמלי או שער בכניסה לחצר ביתכם. יש לכם, לכאורה, זכות להוציא את המכונית הפולשת מחוץ לתחום החצר. ברם, צריך להיזהר לא לגרום למכונית נזק שכן סביר להניח כי הפולשת תטען כי גרמתם נזק למכונית ותתבע פיצויים. אם תעשו כן, מומלץ לצלם את המכונית ותהליך גרירתה מהחצר במצלמת וידיאו או סמארטפון. אם השכנה שאינה מבעלי הדירות בבית שלכם נוהגת לפלוש לחצרכם באופן קבוע או שכיח, אתם זכאים לתבוע צו מניעה שיאסור עליה לפלוש לחצר ביתכם.