רונית

העלאת דמי הועד ב-100%

באסיפת הדיירים אושרה ברוב קולות הצעת התקציב. וללא שום דיון. מתברר שהצעת התקציב כללה העלאה של יותר מ-100% בדמי הועד! וזאת עקב גרעונות בעבר. אנחנו (חלק מבעלי הדירות) טוענים שהעלאה כזו של דמי הועד לא יכולה "להתחבא" בהצעת תקציב אלא צריך לציין זאת במפורש כנושא בסדר היום ובוודאי כנושא לדיון והצבעה באסיפה: נושא בפני עצמו שייקרא "העלאת דמי הועד ב-100%". לא ברור שהאנשים באסיפה הבינו בכלל על איזה סכום הם מצביעים. מה דעתך? האם הטיעון הזה יעמוד בבית משפט? (אוסיף שמדובר בהעלאה מ-600 לחודש ל-1200 לחודש!)

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רוני, יתכן שיש צדק מסוים בטענתך כנגד ניסוח ההזמנה לאסיפת הדיירים והעלאת הנושא לדיון באסיפת בעלי הדירות. ברם, ברור כי כל מי שעיניו בראשו הבין כי אישור הצעת התקציב משמעה העלאת דמי ההשתתפות שבעלי הדירות יצטרכו לשלם לועד הבית בשנה הקרובה. אם את סבורה כי רוב בעלי הדירות בביתכם תומכים או יתמכו בעמדתך, את זכאית ליזום אסיפה נוספת שתדון מחדש בנושא התקציב לרבות דרכי מימונו. אני ממליץ לך לזנוח את רעיון הפנייה לבית המשפט שכן לעניות דעתי אין סיכוי כי בית המשפט יתערב בהחלטה שרוב בעלי הדירות תמכו בה בהצבעה באסיפת בעלי הדירות.