מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

תשלום עבור פתיחת סתימה של צנרת הביוב של הבניין

רחל
רחלי כהן

דירתי מושכרת . וועד הבית דורש ממני בעלת הדירה תשלום עבור תיקון פיצוצים בצנרת. שלמתי כמובן התשלום וועד הבית דורש ממני לשלם גם עבור פתיחת סתימה בצנרת הביוב של הבית המשותף. מי אמור לשאת בהוצאה זו? הגיוני הוא שסכום זה ישלמו הדיירים המתגוררים בדירה, כיוון שהסתימה נגרמה על ידי מי מהדיירים בבית המשותף הגיוני שהתשלום ילקח מקופת הוועד ומהתשלומים השוטפים של דמי הוועד החודשיים. מה דעתכם?

RE:
עו&
עו"ד דניאל רותם

שלום רחלי, השאלה שלך מתייחסת לחלוקת נטל ההוצאות בינך לבין הדיירים ששכרו ממך את דירתך. במרבית חוזי השכירות שאני מכיר קיימת חלוקה ברורה לגבי נטל התשלומים. מקובל שהדיירים נושאים בכל ההוצאות השוטפות ואילו בעלי הדירה נושאים בתשלומים עבור השבחות או הוצאות גדולות המתחייבות עקב בלאי רגיל של המבנה או המתקנים. לדעתי, את צודקת בדרישתך כי הוועד חייב לשלם עבור פתיחת הסתימה בצנרת הביוב של הבניין מקופת הוועד שכן זו היא הוצאה שוטפת הקשורה להחזקה התקינה של הבית המשותף.