ענת

מים חמים בבניין משותף

שלום, אני מתגוררת בקומה העליונה בבניין משותף. בשנתיים האחרונות יש בעיה קשה של לחץ מים בבניין לדירות העליונות וכן אין מים חמים (לפעמים במשך ימים שלמים) לעיתים תכופות. אני משלמת ועד בית מדי חודש אך הדיירים לא מוכנים להתקין משאבה כפי שהומלץ ע״י איש מקצוע שהוזמן ע״י ועד הבית (העלות גבוהה והבעיה שייכת רק לדירות העליונות). מה עלי לעשות? האםאני יכולה להתקין משאבה על חשבוני ולנכות את התשלומים מועד הבית? אודה להמלצתך. תודה, ענת

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום ענת, אינך רשאית לעשות דין לעצמך. כלומר, אינך רשאית להימנע מלשלם את מלוא התשלומים המגיעים ממך לוועד הבית. הפתרון לבעייתך אינו מסתכם בהוצאה חד פעמית עבור התקנת משאבה. הפעלת המשאבה כרוכה גם בהוצאה שוטפת עבור צריכת החשמל. את המשאבה צריכים לחבר לזרם החשמל של הבית. אני מציע לך לארגן עצומה או דרישה של שכניך דיירי הקומות העליונות שיצטרפו לדרישתך. אם לא תצליחי לשכנע את רוב בעלי הדירות להתקין את המשאבה, עומדת בפנייך האפשרות לעתור למפקח\ת על רישום המקרקעין בתביעה לחייב את הוועד להתקין את המשאבה בנימוק שהם חייבים לספק לך את השירות של הספקת מים בלחץ סביר לרבות מים חמים.