ליאור

שכן משתי קומות מתחת מתנגד לתוספת בניה

שלום.בדירתי יש מרפסת קיימת עם עם חגורה נוספת לחלל ריק(החוק היה שאסור מרפסת מתחת למרפסת)עקב שינוי החוק ,ריצפתי את החלל הריק והגשתי תוכניות לועדה.השכן שגר 2 קומות מתחתי מתנגד לבניה מפני שהוא טוען שאין אחוזי בניה (למרות שמרפסת זה אזור שירות)ומפני שהוא צריך לשלם עם הבניה שלי ארנונה. האם יש צדק בדברים?או שאני בניתי כחוק והגשתי אישורים מתאימים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום ליאור, הדין הוא שאסור להוסיף תוספת בנייה לדירתך בטרם קיבלת היתר בנייה. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה היא המוסמכת לתת היתרי בנייה והיא עושה זאת לאחר שהיא בדקה את הבקשה להיתר הן מבחינה תכנונית והן מבחינה משפטית. מנוסח פנייתך התרשמתי ( אולי בטעות) כי בניתת את התוספת בטרם קיבלת את ההיתר. כאשר מגישים בקשה להיתר בנייה יש לשכנים זכות להביע את עמדתם בפני הוועדה המקומית. אם הוועדה עדיין לא נתנה לך היתר בנייה, הרי שהשכן יוזמן להביע בפני הוועדה את טעמי התנגדותו ואתה תוכל להשיב לטענותיו.