רועי

נזילה מחיבור של השירותים לצנרת ביוב המשותפת של הבניין

שלום, לשכן מעלי יש נזילה בחיבור של הצנרת מהשירותים לצינור המשותף של הבניין . לטענת השכן הביטוח שלו אינו מוכן לתקן את הנזילה בטענה שחיבור לצינור משותף חל על כל דיירי הבניין. לאחר שהתייעצתי עם מספר אינסטלטורים שטענו שהנזילה היא באחריות הדייר בלבד אנני יודע מה לעשות ומי באמת אחראי על תיקון הנזילה . אשמח לקבל ייעוץ. נ.ב במידה ואני סוגר את אספקת המים של הדירה מעלי הנזילה פוסקת. בברכה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רועי, אם מקור הנזילה הוא בתחום דירתו של השכן, האחריות לתיקון הנזילה חלה העליו. נתקלתי לא אחת בנסיונות של חברות ביטוח לגלגל את האחריות לתיקון ליקויים או קילקולים לפתחם של אחרים. צינור המים מנקודת היציאה משעון המים וברז המים המרכזי לדירה הוא באחריות בעלי הדירה. עליך לדרוש מהשכן לתקן את הנזילה לאלתר. המחלוקת בינו לבין וועד הבית בשאלה מי חייב לשאת בהוצאות התיקון איננה מעניינך.