אתל

פסק דין קבע: אוסר להציב חפצים ו/או ריהוט גן בחיבור קבוע

בפסק דין נאמר:"אוסר להציב חפצים ו/או ריהוט גן בחיבור קבוע". השאלה היא: האם ריצוף דק בשטח משותף הוא בבחינת חפצים ו/או ריהוט גן בחיבור קבוע? שאלה אחרת האם משפט כזה אומר רק לגבי הנעשה בעתיד או הכוונה היא לגבי דבר מחובר באופן כללי גם לעניין ההוה שאם יש דבר המחובר באופן קבוע יש להסירו.תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום אתל, לצערי, איני מוכן להסתכן במתן פירוש למשמעותו של משפט אחד מתוך פסק דין בלי לעיין במסמך בשלמותו. השאלות שלך מתייחסות למשמעותו של משפט אחד בלבד מתוך פסק דין שלם. לא ניתן לפרש משפט שהוצא מהקשרו. לא מצאתי בשאלתך מונחים משפטיים הטעונים הבהרה. קראי את דברי השופט כפשוטם. לדעתי, חיבור קבוע הוא חיבור המעוגן במבנה כדי להישאר מחובר אליו דרך קבע. לכאורה, נדמה לי כי משטח ריצוף המחובר לרצפה הוא מבנה קבוע להבדיל משטיח או מחצלת שאינם מחוברים למבנה וניתנים להסרה או הזזה בנקל.