תמר שכטר

השתלטות שכן על חצר אחורית בבניין משותף

השכן שגר בדירת הקרקע האחורית קיבל אישור חתימה מבעלי הדירות להרחיב את שטח דירתו. כאשר הוא שיפץ את הדירה הוא הפך קיר שלם של סלון הדירה לחלון הפתוח לשטח הגינה שהוא שטח משותף. בנוסף לכך הוא הקים גדר ושער שחוצצים בין החלק הקידמי לגינה האחורית. השכן קיבל את אישור השכנים לטפח את החלק שאחורי של הבניין אבל לא קיבל אישור לבנות שער וגדר. השכן טוען שהוא חושש שגנבים יכנסו לו לדירה ולכן יצר את השער והגדר. נכון להיום כמעט אף אחד מדיירי הבניין לא משתמש בגינה האחורית בגלל השער ואותו חלון ענק שגורמים לכל אדם שנכנס לשטח האחורי תחושת חוסר נוחות שהוא חודר לשטח פרטי. השכן מצידו אומר שהוא מזמין כל דייר ולא מונע מהם להיכנס. מה ניתן לעשות תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

התירוץ של חשש מגנבים אינו מקנה לשכן זכות לעשות דין לעצמו, לבנות שלא כדין ברכוש המשותף ו/או להשתלט באופן יחודי על רכוש משותף. לכל בעל דירה הזכות להשתמש ברכוש המשותף, ללא צורך בהזמנה או רשות של השכן. בנסיבות העניין, תוכל לפעול אם באופן עצמאי כבעל דירה ואם באמצעות נציגות הבית המשותף, אליה אתה יכול לפנות בדרישה לשכן להסרת השער והגדר ואם וככל שהדרישה לא תענה, מוצע לשקול להגיש תביעה למפקח על המקרקעין. ליעוץ נוסף ו/או ייצוג ניתן לפנות טלפונית למנהלת הפורום.