רועי וקסלר

פגיעה בקיר משותף בין דירות, כתוצאה משיפוץ של הדירה שכנה והתקנת קו ביוב בקיר המשותף

דירה הצמודה לדירה שלי, עברה שיפוץ כללי, במהלך השיפוץ נוצרה פגיעה רצינית בקיר משותף בין דירות, בעקבות התקנת קו ביוב חדש עובר בקיר המשוף. תוצאת הנזק היא שצד הקיר המשותף בדירתי התגלה חור גדול בקיר עם חלל גדול ובתוכו צינור הביוב שהותקן חשוף לדירתי, צד השני של השכן נמצא סגור כנראה אחרי התקנה דאגו לאטום אותו. התקנת הצינור ביוב בקיר המשותף בוצע ללא הסכמתי כלל. דבר נוסף השכן שבצע את השיפוץ מתכחש לכך שהנזק נוצר בגללו. שאלתי האם הקנת צינור ביוב בקיר משותף מותרת? השכן לטענתו אומר שלא הותקן שום צינור ביוב חדש לפי דברי הקבלן שלו. הדירות שלנו זהות ובמקור לא היה קיים שרותים או תשתית לביוב אלה היה שם מטבח. ברצוני לדעת מה ניתן לעשות על מנת שהשכן יקח אחראיות על הנזק שנעשה לי תודה מראש רועי ו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

אם יש לדירה ביטוח מבנה/צנרת ניתן לבדוק אפשרות להפעיל את הביטוח. אם לאו ניתן להביא להביא מומחה לבדיקת הנזקים ומתן חוות דעת לעניין הנזק, מקורו בעבודות השכן, עלות הנזק וביצוע התיקונים הנדרשים ובמידת הצורך להגיש תביעה נגד השכן בגין הנזקים שגרם לדירתך. ליעוץ נוסף ו/או ייצוג ניתן ליצור קשר עם מנהלת הפורום.