מכפיל חניה שהתקלקל ונדרש תיקון בסך כ-30,000 ש"ח
שלום, אני גרה בבניין של 16 בעלי דירות. בצד הבניין היזם התקין מכפיל חניה בשנת 2019. טופס 4 התקבל ב-4.12.2020. ברצוני לציין כי רק ל-9 בעלי דירות יש הצמדה של חניה במתקן ואני ביניהם. ועד הבית חתם חוזה עם חברת אחזקה. מידי פעם היו תקלות שטופלו ע"י החברה. בעלי הזכויות שילמו 100 ש"ח לחודש עבור אחזקתו. הבעיה שהמתקן מושבת החל מחודש מאי השנה. ועד הבית לא עדכן על כך את בעלי הזכויות בזמן אמת (לי נודע במקרה מאחד הדיירים). כעת הועד דורש מכל בעל זכות חניה כ-3,400 ש"ח לתיקון התקלה כיוון שלדבריו החברה שהחזיקה את המתקן פשטה את הרגל ולכן אי אפשר לדרוש ממנה לתקן. מדובר בסכום ממש גבוה ובמיוחד לאחר שימוש של פחות משנתיים ! היזם נתן את המתקן הכי זול שקיים וההשלכות עלינו ! 1.) כמה שנות אחריות על פי חוק המכר חלות על היזם ? האם האחריות מתחילה עם קבלת טופס 4 או במועד אחר ? 2.)מה במקרה שהיזם לא משלם עבור התיקון בתקופת האחריות ? 3.)האם בעלי זכויות החניה במתקן חייבים לשלם סכומים גבוהים ללא הגבלת סכום/זמן למרות שרובם לא משתמשים בו ? הרי המצב יכול לחזור על עצמו תוך שנתיים-שלוש ושוב ניאלץ לשלם סכום גבוה. 4.)במקרה שאמסור שיקים לועד הבית : האם יש לי זכות להתנות את הפקדתם רק לאחר שאוודא כי גם האחרים נתנו שיקים או שילמו בדרך אחרת ? זאת כדי שלא יווצר מצב בו אלה שישלמו ייאלצו לשלם גם עבור אלה שלא ישלמו. הדבר משמעותי במיוחד בהתחשב בעלות הגבוהה הנדרשת. תודה, אורנה
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור