יוניי

האם ניתן לדירות הפנטהאוז אפשרות לסגור את חלל גג רעפים ?

שלום בניין 3 קומות, קרקע +2 . בקומה 2 ישנם 4 פנטהאוזים ומעליים יש חלל גג רעפים(העיריה חייבה את הקבלן) לפי מסמכי הטאבו ותסריט אין לאף פנטהאוז זכויות ו/או הצמדות לגג הרעפים. האם חלל הרעפים הוא ציבורי? האם מותר למי מהפנטהאוזים לסגור את חלל הרעפים ולפתוח כניסה נפרדת מתוך הדירה? תודה 🙏🏻 יוני

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

לפי העובדות שציינת (כפוף לביצוע בדיקות משפטוית) אם וככל שחלל הרעפים הינו שטח משותף שלא הוצמד לדירה ולא הוענקו לדירות זכויות לגביו עשויות לקום לך טענות בתחום המקרקעין וההתנהלות של הבית המשותף. ככל שמדובר בזכויות בניה חורגות (אולי לא בכדי הקבלן הותיר אותו כחלל) עשויות לקום לך טענות גם במישור התכנוני.