רחל מ

מיסי ועד לפי שטח הדירה

שלום רב, בהמשך להעלאת מיסי הועד ועד הבית העביר לדיירים טבלה שבה מצוין יחס כל דירה ובעמודה נוספת את התשלום שהוא צריך לשלם. מאחר והיה נראה לעין כי הטבלה לא חושבה כראוי הוצאתי ממשרד המשפטים נסח טאבו ואת תיק הבית. לדעתי יש טעות בחישוב שנעשה לפני 6 שנים. ועד הבית מתעלם מפניותי ולא מעביר את פירוט החישוב איך הגיע ליחס רצפת הדירה שציין. באם הייתה קיימת טעות האם אני יוכל לבקש החזר בגין כל השנים ששילמתי יותר ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

יש לבדוק מה נקבע בתקנון הבית המשותף לגבי שיעור ההשתתפות בהוצאות. ובמידה ולא נקבע אחרת בתקנון יחול המנגנון שבסעיף 58 לחוק המקרקעין - חישוב לפי לפי יחס שטח הרצפה של הדירה לסך כל השטחים של הדירות. עליך גם לתת את הדעת לשאלה אילו שטחים יובאו בחשבון בחישוב שטח הדירה.