נמרוד

דמי הוועד- שיטת תשלום שונה לעומת התקנון

בבניין רב קומות, קיים תקנון עם סעיף שדמי הוועד יהיו לפי שטח יחסי של הדירות. למרות זאת, החליטו בעלי הדירות, בעת האיכלוס, על דמי וועד אחידים לכולם, אך התקנון לא שונה בהתאם. הדבר התקיים כך הנוהג כמעט 20 שנה. כל אסיפת דיירים ציינו שזו שיטת הגבייה (מבלי לתת תשומת לב לתקנון, הרוב לא ידעו שקיימת סתירה עם התקנון). לפני כשנתיים, אחד הדיירים גילה את הסעיף בתקנון ודרש לשנות את שיטת הגבייה לפי שטח יחסי. הוועד ערך בירור ועקב התקנון, שינה את דמי הוועד. אותו דייר דורש מאז גם החזר רטרואקטיבי של שנים אחורה, על ההפרשים בדמי הוועד, למרות שהכיר שזו שיטת הגבייה, עם הצטרפותו לבניין, ושילם שנים לפי הנוהג. דירתו קטנה ולכן דמי הוועד שלו פחתו לאחר השינוי. האם יש עילה להחזר כזה? איך הדבר ימומן? כשהרבה דירות החליפו בעלים לאורך השנים המדוברות. תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

כדאי לשים לב מהו מועד הרישום של תקנון הבית המשותף ומהו שטח דירה לצורך ביצוע החישוב (האם יש להביא בחשבון מרפסות, קירות חיצונים, מחסן, הצמדות וכיוצ"ב). כדאי לנסות להתחקות אחר החלטות והסכמות ככל שהיו בנוגע לדמי ועד ולבחון את הנ"ל. אתה מדבר על תקופה של 20 שנה אבל במקרה של תביעה כספית להחזר מעל 7 שנים תוכלו לטעון להתיישנות. במידת הצורך בביצוע איזון ניתן לחשוב על פתרון צופה פני עתיד במקום החזר.