משה נוי

האם מותרת התקנת מזגן על גג בניין משותף שנגרם נזק לרכוש המשותף

דייר שגר בקומה אחרונה התקין מנועי מזגנים על גג הבניין המשותף ישירות על הזיפות, חלקם ללא תושבת ממש על הזפת וחלקם עם תושבת שהמזגנים חדרו עמוק לתוך הזיפות והאיטום שנעשה וגרמו נזק כבד לאיטום הגג שנעשה ע״י הועד והדיירים. כעת יש לו כעת דליפות מים מים בתיקרת הדירה , והוא דורש מועד הבית לשלם בעבור האיטום של הגג . מי נושא באחריות לתיקון הנזק שנעשה ע״י הדייר שפגע ברכוש המשותף ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

גם אם נניח שלשכן זכות חוקית להניח מנוע מזגן על הגג המשותף (וכדאי לבדוק זאת), אם וככל שהשכן ו/או מי מטעמו גרם נזק לרכוש המשותף בגין התקנת המנוע, תוכלו לטעון לאחריותו לתיקון הנזק שגרם. במקרה של סירוב של השכן, תוכלו לשקול הגשת תביעה למפקח ולהערך בהתאם (כמו למשל לקבל מראש חוות דעת מומחה לעניין הגורם לנזק ועלות תיקונו). ליעוץ נוסף ניתן לפנות טלפונית למנהלת הפורום.