טלילה

התקנת שער חשמלי לאחד מחניוני הבניין

שלום, בבניין שני חניונים עילי ותחתון. רוב הדיירים חונים בתחתון. בחניון העילי השער החשמלי מקולקל כבר זמן רב ולא מתקנים אותו למרות בקשות חוזרות ונישנות. לעומת זאת לחניון התחתון רוצים לעשות שער חשמלי במקום המחסום להגנה מוגברת. האםמותר לי להתנות את התשלום בכך שגם ינתן פיתרון לחניון העליון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

כדאי להקדים ולבדוק אם לבית המשותף קיים תקנון מוסכם ואת הוראותיו. ייתכן שיש בו הוראות שרלוונטיות לשאלתך. בעל דירה רשאי לדרוש ולעמוד על החזקתו התקינה של הרכוש המשותף ובכלל זאת של השער החשמלי המקולקל לטענתך בחניון העילי. אם המיעוט החונה בחניון העילי חש נפגע מהחלטות הרוב הוא יוכל לטעון לקיפוח ולפעול למניעתו. ככל שהמחסום בחניון התחתון תקין והחלפתו בשער חשמלי אינה נחוצה ו/או אינה שמירה על המצב הקיים אלא שדרוג בלבד, עשויות להיות לך גם טענות לנוכח האמור.