צבי כהן

תיקון רכוש משותף-בדירת קרקע יש רטיבות בקיר חיצוני השייך לגינה הצמודה לדירה. כנראה בגלל ספיגת מים

האם על כלל הדיירים להשתתף בתיקון הרטיבות שנובעת מפגם באיטום בקיר חיצוני שבגינה שצמודה בטאבו לדירת הקרקע.הפגם כנראה בגלל ספיגת מים בקירות, וגם יש רטיבות בתחתית קיר חדר שינה-חיבור לרצפה . כל הדירהוהחצר המקיפה אותה צמודה בטאבו לדירה ונמצאת רק בשימוש בעליה.ליתר הדיירים אין גישה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

סעיף 52 לחוק המקרקעין קובע שרכוש משותף כולל את כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות ולרבות קירות חיצוניים של הבית המשותף. יחד עם זאת, יתכנו נסיבות כמו למשל, שקיר חיצוני משמש דירה ספיצפית בלבד, לא נגיש לדירות אחרות ואינו משמש אותן או נסיבות הקשורות למקור ולגורם של הנזק או קביעות בתקנון המוסכם שעשויות להקים טענות לחבות לדירה ספיצפית. כדאי גם לבדוק התכנות לכיסוי ביטוחי.