יהוראי

התקנת מצלמות בבניין משותף

.שלום, 1. האם מבחינה משפטית וחוקית רשאי כל דייר להסתכל בכל עת בכל המצלמות שיותקנו על ידי הועד/חברת ניהול בבנין משותף בכל "השטחים הציבוריים של הבניין" ? מהי הגדרת "שטחים ציבוריים"? 2. האם אין זו פגיעה בפרטיות הדיירים? 3. האם יש הגבלות בבניין משותף הן למצלמות הועד והן למצלמות פרטיות? 4. האם יש פסקי דין בנושא? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

יש להניח שהצבת המצלמות בבניין נועדה לצורך מסויים ולטובת כלל בעלי הדירות כמו הגנה על הבטיחות בבניין ו/או שמירה על הרכוש המשותף. ניתן לבקש לעיין בהחלטה/ות בנוגע למצלמות ויתכן שנקבעו במסגרתה גם הסכמות גם בנוגע לשימוש/שליטה/צפיה בהן. מצלמות ברכוש המשותף עשויות ליצור מחלוקות ומטבע הדברים יש פסקי דין בעניין. עניינים שונים כמו סבירות, פגיעה בפרטיות ו/או בשוויון ו/או בקניין יבחנו לפי המקרה לגופו. בפסיקה הובעה גישה מצמצמת בנוגע למצלמות פרטיות להבדיל ממצלמות שהותקנו בהחלטה משותפת ושבשליטת נציגות הבית ובניהולה.