מור

הצפת דירה עקב נסיון פתיחת סתימת ביוב אצל שכן מלמעלה

שלום רב, אנו גרים בבית משותף בקומה 1 על עמודים. לדייר בקומה ה4 היתה סתימה בביוב והוא קרא לאינסטלטור, שככל הנראה הזרים לחץ מאד גדול וספירלה בצינור המשותף על מנת לפתוח את הסתימה, מה שגם לה להיפתח בצינור מכונת הכביסה בדירה שלנו. כתוצאה מכך, כל מכונת הכביסה (הממוקמת במטבח שלנו), ולאחריה גם כל הדירה שלנו הוצפה במי ביוב שחורים, כיוון שהצינור של מכונת הכביסה קפץ החוצה מהלחץ שעבר בצינור הביוב. הנ"ל נעשה בשישי בבוקר בשעה שאנו שהינו בצפון בחופשה. כאשר חזרנו לדירה, בשבת אחהצ, נגלתה לענינו הדירה המוצפת. כתוצאה מן ההצפה נגרם לנו נזק לרכוש בסך כמה אלפי שקלים. האם מחובת הדייר \ האינסטלטור שביצע את העבודה שגרמה להצפה אצלנו לשלם עבור תיקון הציוד שנפגע? תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום מור, האחריות לפיצוי הניזוק חלה על גורם הנזק וכן גם על המחזיק במקרקעין שמהם נבע הגורם שגרם לנזק. הדין החל הוא דיני הנזיקין. על הניזוק חלה חובה לעשות את כל אשר ביכולתו כדי להקטין את הנזק ( במידה וניתן להקטינו). מומלץ לתעד את נזקיכם באמצעות צילום הנזקים. אם השרברב או בעלי הדירה בקומה הרביעית לא יפצו אתכם, אתם זכאים להגיש תביעה לבית משפט השלום. תצטרכו להוכיח כי מקור ההצפה הוא בלחץ הבלתי סביר שגרם להצפת דירתכם.

מור

המון תודה !