שוכר ישראל

האם שוכר יכול לנהל הליך נגד בעל דירה אצל המפקח, בקשר לרכוש המשותף?

יש לי שאלה מעט מורכבת. גרסה ראשונה ופשוטה יותר: האם שוכר דירה בבית משותף יכול לתבוע את הנציגות כאשר היא אינה מבצעת את תפקידה, למשל אינה מטפלת מפגעים בטיחותיים בשטח המשותף? ואם כן, האם למפקח על רישום המקרקעין (באותה עיר) יש סמכות עניינית במצב כזה? גרסה שניה ומורכבת יותר: מצב דומה, אך הפעם לא מדובר בבית משותף, אלא בבעלים יחיד, המחזיק בכל בית הדירות ומשכיר לשוכרים שונים; הבעלים אינו מתגורר בבניין; הבניין אינו רשום בפנקס הבתים המשותפים; הבעלים מטפל (או שאינו מטפל) חדר המדרגות, במבואה וכיו"ב, וגובה מס 'ועד בית'. יודגש שמדובר בשוכר לתקופה מוגבלת, לא דייר מוגן ולא חוכר/חוכר לדורות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום שוכר ישראל, שוכר דירה לתקופה קצובה זכאי לזכויות שהקנה לו חוזה השכירות. שוכר דירה זכאי לדרוש או לתבוע את המשכיר בכל מקרה של הפרת החוזה ע"י המשכיר או כאשר נמנע ממנו שימוש סביר במושכר. למפקח על רישום המקרקעין יש סמכות עניינית לדון בכל מקרה שהנציגות ( ועד הבית ) אינה ממלאת את תפקידה לרבות לתת צווים שיחייבו אותה לסלק מפגעים בטיחותיים משטח הרכוש המשותף. דין דומה חל גם על בעלים יחיד של בניין. במקרה זה, הבעלים חייב לדאוג לסילוק המפגעים מכח מחויבותו כלפי השוכרים. כמו כן ניתן לפנות במקרים כאלה לרשות המקומית.